Persluchtdrogers

Adsorptiedrogers en koeldrogers voor optimale droge perslucht beschermen uw persluchtsysteem tegen corrosie

Onbehandelde perslucht is vochtig als het de compressor verlaat. Wanneer deze lucht binnenkomt in het leidingsysteem koelt het af, wat resulteert in (vloeibaar) water en wateraerosolen. Natte perslucht leidt tot corrosie, de groei van micro-organismen en de vorming van een olieachtig zuur compressor condensaat. Voor een productiefaciliteit die afhankelijk is van perslucht voor automatisering kunnen deze verontreinigingen direct van invloed zijn op de veiligheid, productiviteit en efficiëntie.

Persluchtdroging is dus essentieel en hiervoor wordt dan een koeldroger, adsorptiedroger of hybridedroger toegepast in het persluchtsysteem.


Meer informatie over persluchtdrogers? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies via 053-435 88 96 of info@kuilnicos.nl

Type persluchtdrogers

Er bestaan meerdere methodes voor het drogen van perslucht.

Koeldrogers
Eenvoudig en goedkoop principe. Geschikt voor de meeste persluchttoepassingen.
Adsorptiedrogers
Geschikt voor hoogwaardige industriële processen of omgevingen die onderhevig zijn aan temperaturen onder 0 °C.
Hybridedrogers
Het integreren van de moderne energiebesparende koeldrogers met de lage drukdauwpunten van een adsorptiedroger.
Membraamdrogers 
Lage drukdauwpunten voor kleine debieten – in omgevingen met weinig plaats of voor mobiele toepassingen.

Koeldrogers

Koeldrogers maken gebruik van een gesloten koelsysteem om de temperatuur van de perslucht te verlagen tot net boven het vriespunt, waardoor condensatie van waterdamp ontstaat. Het grootste deel van de gecondenseerde vloeistof is dan verwijderd door een geïntegreerde waterafscheider en wordt vervolgens weggezogen. Voorafgaand aan het verlaten van de droger wordt de perslucht opnieuw opgewarmd door de binnenkomende perslucht. Hiermee wordt voorkomen dan er condensvorming aan de buitenzijde van de distributieleidingen ontstaat. 

Drogers die werken met koudemiddel met een laag GWP in overeenstemming met de vereisten van de F-gassenverordening (EU 517/2014), beschermen niet alleen het klimaat en het milieu, maar hebben ook een lange levensduur.

Bekijk hier ons aanbod koeldrogers.

Documentatie:
PSE Koeldrogers
SPS Koeldrogers


Adsorptiedrogers

Adsorptiedrogers verwijderen vocht uit perslucht door middel van adsorptiekorrels. Wanneer je zeker wil zijn dat er in je persluchtsysteem geen micro-organismen ontstaan (dit is bijvoorbeeld essentieel in de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie) of dat er vocht in je persluchtsysteem komt, dien je te kiezen voor een adsorptiedroger. Ook wanneer je te maken hebt met een lage omgevingstemperatuur is verstandig te kiezen voor een adsorptiedroger.
Er zijn verschillende soorten adsorptiedrogers, inzetbaar voor verschillende toepassingen. We maken onderscheid tussen koud regenererende adsorptiedrogers en warm regenererende adsorptiedrogers. De koud regenererende adsorptiedrogers zijn perfect geschikt voor lage perslucht behoeften. Bij een grote persluchtbehoefte passen we een warm regenererende adsorptiedroger toe.

Documentatie:
Modulaire adsorptiedrogers

Hybridedrogers

Het integreren van de moderne energiebesparende koeldrogers met de lage drukdauwpunten van een adsorptiedroger. De hybridedroger technologie integreert de principes van koeling en adsorptie in één compact persluchtbehandelingspakket voor een groenere, milieuvriendelijke, flexibele, onderhoudsarme en economische droogoplossing.

Deze hybride persluchtdrogers zijn al verkrijgbaar met debieten van 6 tot 34 m³/min. Dit maakt de beslissing aangaande dit veelzijdige energiebesparende alternatief enorm interessant. Aan de ingangszijde van de nieuwe hybridedroger biedt een koeldroger energiebesparende voordelen. Deze zorgt op een zeer rendabele wijze voor een drukdauwpunt van constant +3 °C. Na dit proces stroomt de perslucht dan in de adsorptiedroger. Bij deze tweede behandelingsfase is er navenant minder energie vereist om de lucht verder op een drukdauwpunt van -40 °C te ontvochten. Dit is bijvoorbeeld vereist om ook ’s winters perslucht in bovengrondse leidingen condensaatvrij te houden.

Advies op maat?

Weten wat de beste oplossing is voor uw situatie?

Neem contact met ons op via
053-435 88 96 of info@kuilnicos.nl.