Propaan verkoop

Wij leveren propaan aan zowel bedrijven als particulieren.

Wij hebben gasflessen met een inhoud van 5, 11 of 33 KG propaan. Wij beschikken over eigen cilinders met een waarborgsysteem. U ruilt de lege cilinder in tegen een volle cilinder en betaalt alleen voor de vulling.


Heeft u propaan nodig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Propaan

Propaan is een van de meest gebruikte gassen. Dit heeft te maken met de brandbare eigenschap van het gas. De hoge brandbaarheid van het gas zorgt voor een gecontroleerde verhittende werking. Deze brandbaarheid maakt het gas voor de industriële sectoren en de bouw zeer interessant. Het wordt gebruikt als brandstof voor LPG heftrucks, bij het aanbrengen van bitumen dakbedekking en meer. Voor heftrucks hebben wij ook speciale heftruckscilinders beschikbaar.

Naast de industrie maakt ook de agrarische sector veel gebruik van propaan. Grote ruimtes, zoals stallen, kunnen met propaan gecontroleerd worden verwarmd. Daarnaast maken hoveniers ook veel gebruik van propaangas bij de bestrijding van onkruid.

De verwarmende werking van propaangas is voor de recreatie en restaurants ook belangrijk. Het gas wordt gebruikt om terrasheaters en ovens te laten functioneren. De propaangastank kan in de heater geplaatst worden zonder vaste gasleiding.

Propaan als koudemiddel (R290)

Propaan is ook een beproefd en veelgebruikt koudemiddel en daarom is er steeds meer vraag naar. Het grootste voordeel van het gebruik is dat het een van de natuurlijke koudemiddelen is met een lage Global Warming Point (GWP), waardoor de uitstoot van CO2 en het broeikaseffect minimaal is.
Propaan wordt al jaren toegepast in onze koelkast als koudemiddel. Mede door de laatste ontwikkelingen in de koudemiddel branche laat propaan zich ondanks de specifieke veiligheidsnormen eenvoudig implementeren. Ze worden steeds populairder bij ontwerpers en ingenieurs die bewust zoekende zijn naar nieuwe koelsystemen en naar een duurzame oplossing voor milieubescherming en energie-efficiëntie.
Propaan draagt niet bij aan het broeikaseffect en heeft een zeer lage GWP. Een ander voordeel is de korte terugverdientijd door een laag energiegebruik en lage operationele kosten.

Zakelijk of grootverbruiker?

Neem contact op voor een offerte op maat
053-435 88 96 of info@kuilnicos.nl.