BlogFilter
Project_VDL-ETG

Aan de nieuwbouw van VDL Enabling Technologies Group (ETG) Almelo heeft Kuil Nicos op verschillende vlakken mee mogen werken.

Project_Micronit

Micronit is producent van microtechnologie en microfluïdica. Ze ontwikkelen en produceren op maat gemaakte microfluïdische chips, apparaten en systemen voor verschillende toepassingen.

Kuil_Nicos_Lagers

Het kiezen van het juiste type lager is essentieel voor de goede werking van de machine, belangrijk is om te weten wat o.a. de afmeting, belasting, materiaal en afdichting van de lager moeten zijn.

Kuil_Nicos_V-snaar-opmeten

Is uw v-snaar aan vervanging toe en weet u niet welke maat u nodig heeft? In deze blog leggen wij u graag uit hoe u zelf een v-snaar kunt opmeten.

Project_Pillen-Group

De compressorruimte van Pillen Group was verouderd waardoor de energiekosten steeds hoger werden. Niet alleen de compressoren waren aan vernieuwing toe, de compressorruimte zelf moest ook aangepakt worden.

Kuil_Nicos_Blog-persluchtleiding

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt een persluchtleiding ervoor dat de benodigde perslucht getransporteerd wordt van de compressor naar een afnamepunt. Verschillende factoren zijn belangrijk bij het aanleggen van een persluchtleiding.

Kuil_Nicos_Legris_push-in

Een insteekkoppeling, of push-in koppeling, is een van de meest gebruikte koppelingen in de pneumatiek om slangen te verbinden aan de benodigde apparatuur. Het is de meest intuïtieve en efficiënte manier om een pneumatische verbinding te maken.

Blog_Lassen-2

Beschermgassen bij het lassen zijn onmisbaar voor de kwaliteit van het laswerk. Deze gassen beschermen de vlamboog tegen schadelijke invloeden van omgevingslucht.

Project_Winterwarm

Winterwarm is specialist in industriële en agrarische luchtverwarming. Ze staan bekend om de betrouwbare verwarmingstoestellen die ze in Winterswijk produceren. Deze toestellen worden over de hele wereld gebruikt in verschillende industrieën.