Stikstofgeneratoren

Produceer stikstof in uw gewenste zuiverheid middels een stikstofgenerator 

Met een stikstofgenerator bent u verzekerd van on-demand stikstofgas in uw gewenste constante zuiverheid. Kuil Nicos is specialist op het gebied van gas- en persluchtsystemen. Wij ontwerpen, leveren en installeren uw complete installatie voor het produceren van uw stikstof. Daarnaast zijn wij officieel distributeur voor de systemen van Parker voor gas- en persluchtbehandeling.


Benieuwd of een stikstofgenerator voor u rendabel is? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies van 1 van onze specialisten.

Voordelen van stikstof

Het produceren van stikstof met een eigen stikstofgenerator kent vele voordelen, de belangrijkste voordelen zijn:

Lagere kosten!
In de meeste gevallen is het zelf produceren van stikstof voordeliger dan gascilinders.
Veiligheid
Minder transportbewegingen en overige gevaren met hogedrukcilinders.
Beschikbaarheid
Stikstof on-demand beschikbaar in uw gewenste zuiverheid.
Milieu
Minder belasting op het milieu door minder transport.

Toepassingen

Er zijn duizenden toepassingen voor industriële gassen. Stikstof wordt over het algemeen toegepast voor drie doeleinden:

  • Het voorkomt microbiële groei of fungeert als vulgas voedseltoepassingen;

  • Het voorkomt langzame oxidatie van producten zoals chemicaliën en metalen tijdens verwerking of verhitting;

  • Het voorkomt snelle oxidatie van producten die brandbaar of explosief zijn.

Parker NITROSource gasgenerator

Met een uniek ontwerp en geavanceerde energiebesparende technologie als kern heeft de marktleidende NITROSource-stikstofgasgenerator minder perslucht nodig om meer stikstof te genereren. Samen met substantieel lagere onderhoudskosten, minder uitvaltijd en een langere levensduur, vormt dit de meest kostenefficiënte stikstoftoevoer die er is.

De Parker NITROSource stikstofgenerator is aanzienlijk goedkoper dan traditionele bronnen, en levert enorme besparingen op gedurende de levensduur van de generator. Met meer dan 20 jaar ervaring in de markt en meer dan 50.000 geïnstalleerde eenheden wereldwijd, is Parker Domnick Hunter de eerste keuze voor innovatieve en betrouwbare gasopwekkingstechnologie.

Membraan modules

De holle-vezel membraanmodules van Parker produceren stikstofgas uit perslucht en bieden zo een kosteneffectief, betrouwbaar en veilig alternatief voor traditionele cilinder- of vloeibare stikstofgastoevoeren. Stikstof wordt voornamelijk gebruikt als schoon, droog, inert gas voor het verwijderen van zuurstof uit producten en/of processen. Stikstof membraammodules kunnen worden ingebouwd in een op maat gemaakte stikstofgenerator of kunnen worden geïntegreerd met uw (productie)proces om een on-demand, continue bron van stikstofgas te bieden. Gas dat kan worden gebruikt in een breed scala van industrieën, waaronder voedsel, dranken, farmaceutica, laboratoria, chemicaliën, warmtebehandeling, elektronica, transport, olie en gas, mijnbouw en scheepvaart.

Installatieopstellingen voor stikstofgeneratie

Opstelling met 4x NITROSource stikstofgenerator, voor extra capaciteit

In tegenstelling tot traditionele ontwerpen, kunnen NITROSource PSA-modellen gekoppeld worden om extra stikstofcapaciteit te bieden, mocht de vraag in de toekomst toenemen. Het is niet nodig om de generator te vervangen door een grotere unit, extra capaciteit kan worden gedekt door simpelweg extra units toe te voegen.

Advies op maat?

Weten wat de beste oplossing is voor uw situatie?

Neem contact met ons op via
053-435 88 96 of info@kuilnicos.nl.