14-06-2023

Project_Pillen-Group

Project: Pillen Group

Pillen Group, gevestigd in Lichtenvoorde, is een all-in-one productiepartner om voor ieder merk producten te produceren en projecten te organiseren. Sinds 1956 zijn ze gespecialiseerd in metaalbewerking, daarnaast bewerken ze ook hout en kunststof. Perslucht speelt een essentiële rol in de dagelijkse productieprocessen.

De vraag

De compressorruimte van Pillen Group was verouderd waardoor de energiekosten steeds hoger werden. Niet alleen de compressoren waren aan vernieuwing toe, de compressorruimte zelf moest ook aangepakt worden. Ons werd gevraagd om mee te denken aan een totaaloplossing voor de gehele installatie. Pillen Group is een 24/7 machinefabriek, wat inhoudt dat de productie altijd draaiende moet zijn. We moesten niet alleen de nieuwe compressoren leveren, maar ook installeren zonder de productie tot stilstand te brengen.

De oplossing

In samenwerking met Pillen Group hebben we eerst een plan van aanpak opgesteld om de juiste compressoren te selecteren en hoe het gewenste doel te bereiken. We hebben 5 Alup compressoren, in verschillende locaties binnen de fabriek, geleverd en geïnstalleerd. Ook werd de compressorruimte volledig vernieuwd, waar we het luchtkanaal juist in moesten richten. Omdat het productieproces niet tot stilstand mag komen, hebben we de compressoren zo ingesteld dat er altijd een back-up ingeschakeld kan worden. Om onnodige lekkages zoveel mogelijk te voorkomen hebben we een Air-Saver geplaatst. De Air-Saver kan zo worden geprogrammeerd dat deze aan het begin van de werkdag opent en aan het einde van de werkdag het drukvat weer automatisch van het leidingnet afsluit. Opgeslagen perslucht zal zo niet langer onnodig door allerlei lekkages verloren gaan.

Het resultaat

Met de nieuwe compressoren heeft Pillen Group een energiebesparing van 10-25% t.o.v. de oude situatie. Het onderhoud wordt gedaan door Kuil Nicos, waardoor er snel opgetreden kan worden in geval van een storing. Met deze nieuwe compressoren en bijbehorende software kan de status van de compressoren eenvoudig op afstand gemonitord worden. Dit allemaal om het productieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.