Koolzuur
Koolzuur (CO2) wordt veel toegepast in o.a. de voedselindustrie en horeca. Koolzuur is geur- en kleurloos en wordt veel gebruikt om dranken te voorzien van prik. Door het gebruik van koolzuurgas wordt de drank voller van smaak en komt de smaak beter tot zijn recht. Koolzuur zorgt niet alleen voor een lekker drankje, maar ook voor een langere houdbaarheid. Naast het gebruik in frisdrank wordt koolzuur ook gebruikt als drijfgas bij het tappen van bier.
De koolzuur - Protadur® E 290 - die wij aanbieden is geschikt voor allerlei toepassingen. Het koolzuur koelt, beschermt, tintelt en kan in veel verwerkingsprocessen gebruikt worden.


Gebruik van koolzuur
Drankenindustrie
In de drankenindustrie wordt Protadur® E 290 op twee manieren toegepast. Bij het carboniseren zorgt het in frisdranken voor de bekende prik. Bij het tappen van bier zorgt koolzuur voor de schuimlaag die zo gewenst is.
Protadur® E 290 kan ook gebruikt worden om water geschikt te maken voor menselijk gebruik.